animated-play

In curand !


Lansari

27/09/2011

Ada Cartianu – “The way life looks at me” 2011 Art Collection

Ada Cartianu

Ada Cartianu s-a nascut in Bucuresti pe data de 15 August 1978 intr-o familie de intelectuali pasionati de arte si cu o tumultuoasa istorie de familie de-a lungul timpului.

Primul contact cu arta l-a avut de mic copil datorita Culei Cartianu din Judetul Gorj, monument istoric si de patrimoniu national transformat ulterior in Muzeu.

Ada Cartianu a inceput sa deseneze si sa picteze la o varsta frageda sub influenta strabunicului ei, pictorul C.V Ionescu care a introdus-o in universul artistic al lui Constantin Brancusi cu care se legase o relatie de prietenie si colaborare artistica in perioada intoarcerii acestuia de la Paris la Tg. Jiu pentru crearea monumentelor care definesc astazi orasul.

Scathe -urile si desnele lui C.V Ionescu reflectand imaginea libertatii imaginatiei si creativitatii in arta lasata de Brancusi au definit in mare parte esenta picturilor Adei Cartianu.

Ada Cartianu s-a inscris la 13 ani la Scoala Populara de Arte No.1 din Bucuresti unde l-a avut ca mentor si indrumator pe profesorul Kessler.

Datorita creativitatii excesive Ada Cartianu nu a urmat niciodata tiparul artistului clasic si din nevoia de exprimare personala in afara regulilor impuse de arta clasica.

Ada a realizat ca nu se poate conforma unui model tipic de artist.

De-a lungul copilariei Ada Cartianu a fost cizelata artistic de bunicul ei Eftimie Cartianu care i-a dezvoltat simtul si atractia pentru Literatura si Filozofie conturandu-i primii pasi spre cariera de scriitoare si, cel de-al doilea bunic, renumitul Dr.Radiolog Victor Stoica (Doctorul Mariei Tanase) care i-a influentat exprimarea artistica prin pictura si desen.

Dupa decesul ambilor bunici Ada Cartianu l-a avut ca mentor cultural pe unchiul ei profesorul si autorul Marin Radoi.

Ada Cartianu a publicat prima carte de filozofie in anul 2002, “Dincolo de adevaruri existi”, urmata de “Inocenta Pacatului”, “Tristetile unui om fericit”, “Praf in Ochi”, “Lacrimile lui Icar”, “The house of thousand mirrors”.

Ada Cartianu si-a pastrat balansul artistic intre cuvinte si culori dezvoltand o cariera artistica in Statele Unite unde locuieste din anul 2005.

Picturile Adei fac parte din colectii private si sunt expuse in galerii din Miami, Sarasota, Chicago, New York avand o cota ridicata pe piata de arta din Statele Unite.

Printre posesorii picturilor ei se numara:

B.J Armstrong (Fost jucator  Chicago Bulls),

Marilyn Miglin (O somitate in lumea cosmeticelor din US),

Tim Egan (Politician), Vince Vaughn (Actor),

Derrick Ros ( Jucator Chicago Bulls) si multi altii.

[stream provider=youtube flv=http%3A//www.youtube.com/watch%3Fv%3DtE4K_-fWMUA img=x:/www.music-news.ro/wp-content/uploads/sigla Music-News Romania 2 new.png embed=true share=true width=580 height=360 dock=true controlbar=over bandwidth=high autostart=false /]

 About the Author

Music-News Romania

0 Comments


Be the first to comment!


You must be logged in to post a comment.


Loading...